Eatalia

Eatalia

EATALIA to gra słów eat (z ang. Jeść) oraz Italia, czyli Włochy. Nie jest nazwa przypadkowa, gdyż serwujemy część dań typowo włoskich, ale również inne oryginalne potrawy. Restauracja proponuje najwyższej jakości kuchnię włoską z elementami francuskiej i polskiej w nowoczesnym wydaniu, nominowaną do prestiżowego przewodnika Gault&Millau. Eatalia jest zwycięzcą Culinary Fest 2016.

W restauracji EATALIA znajdziecie Państwo oryginalną Mozzarellę di Bufala z Kampanii, prawdziwe włoskie sery: Pecorino, Gorgonzola, Parmezan, niezwykłe szynki: Parma i San Daniele, najlepszy na świecie balsamico Giusti z Modeny i wiele innych.

W naszej kuchni nie stosujemy sztucznych składników, glutaminianu sodu, konserwantów, rosołków, posypek i innych. Wszystko jest świeże, robione przez nas, zdrowie i – mamy nadzieję – smaczne.

Część potraw przygotowujemy stosując nowoczesną technologię Sous Vide (czyt. su wid), czyli gotowanie w próżni. Metoda ta pozwala na zachowanie pierwotnego wyglądu oraz struktury produktów w procesie gotowania, dzięki czemu otrzymujemy dania najwyższej jakości bez utraty witamin, naturalnych soków i enzymów. Jedzenie przygotowane tą metodą jest soczyste, delikatne i lekkostrawne. Zostaliśmy przeszkoleni w tym zakresie przez Bruno Goussault – twórcę tej metody i nauczyciela najlepszych kucharzy świata. Zachęcamy do spróbowania.

EATALIA to również wyselekcjonowane wina, starannie dobrane przez naszego sommeliera. Liczymy, że przypadną Państwu do gustu.

Pragniemy, abyście przeżyli Państwo w naszej restauracji niezapomniane i towarzyszki chwile. Włoskie przysłowie mówi: „Przy jedzeniu się nie zestarzejesz”, dlatego nie żałujmy czasu.

Zapraszamy do skosztowania dań: piętro 0 Hotelu Palazzo Rosso. Dla Gości hotelu -10% rabatu na całą kartę.


Godziny otwarcia
Poniedziałek – wtorek: 12:00-22:00
Środa – sobota: 12:00-23:00
Niedziela: 12:00 – 20:00